MENU
Svečano otvorena izložba “Putokaz – Ranko Žeravica, čovek i trener”
Povodom obeležavanja dve godine od kada nas je napustio jedan od najvećih košarkaških trenera svih vremena gospodin Ranko Žeravica.
Ovim povodom, uz prisustvo brojnih uglednih zvanica i košarkaških radnika, u Hali sportova Ranko Žeravica svečano je otvorena stalna postavka izložbe “Putokaz – Ranko Žeravica (1929 – 2015), čovek i trener”. Naravno, izloženi eksponati su samo deo prebogate kolekcije trofeja legendarnog stratega…

Prisutne su pozdravili generalni sekretar KSS Dejan Tomašević, direktor Sportskog centra „Novi Beograd“ gospodin Bojan Bovan i bivša reprezentativka Jugoslavije i Rankova supruga gospođa Zaga Žeravica zahvalila se prisutnima i istakla:

– Hvala što ste došli da obeležimo otvaranje ove izložbe… Ovo što smo uradili je divno, jer su lјudi bez istorije lјudi bez budućnosti. Mi smo ovde u isto vreme i istorija i budućnost, a glasovi ove dece koja se čuju iza nas su upravo to… Ranko je ovde sa svojim košarkašima promovisao košarku i navijače, jer je ovde počeo sa malim brojem gledalaca, da bi danas dvorana Aleksandar Nikolić, pa nekada čak i beogradska Arena bile male za sve koji žele da gledaju košarku, što dokazuje da se išlo pravim putem. Ovo je zaista divno i ovo je nastavlјanje dela Ranka Žeravice, koji je to bez sumnje zaslužio. Verovatno svi zante da se u Novom Miloševu priprema nešto što ne može da se nazove muzejom, već kućom Ranka Žeravice, što ćemo svakako završiti… Znamo da će biti jako teško, ali se nadamo podršci i sigurna sam da ćemo završiti i taj posao i da će mnogo lјudi doći na otvaranje… Nadam se da ovo neće biti poslednji slučaj da neka sportska dvorana dobije ime jednog velikana sporta i tako treba i da bude.

Objavlјeno je više knjiga o životu, radu i uspesima legendarnog Ranka Žeravice, pa je, na kraju, naš renomirani glumac Ivan Bekjarev pročitao nekoliko odlomaka iz knjiga o čika Ranku…

 
NE PROPUSTITE