MENU
Hot Club of Belgrade predgrupa Caro Emerald
Idealno zagrevanje pred nastup CARO EMERALD u HALI SPORTOVA 27. februara 2018.

Virtuozni kvartet ,,Hot Club of Belgrade,, nastupiće 27. februara 2018. u Hali sportova na Novom Beogradu kao predgrupa CARO EMERALD. Osnovan je februara 2006 godine. Iza sebe ima dva muzička izdanja, CD-Perdido i The Balkan swinging melody.

Osnivač ovog gypsy jazz sastava je jazz gitarista Branko Mačić - Mačak a pored njega u sastavu su i Filip Krumes – violina,Vladimir Nikić - kontrabas, Nebojša Pešić – ritam gititara. Repertoar ovog jedinstvenog sastava na našim prostorima čine kompozicije Djanga Reinhardta I Stephana Grapelija kao i jazz standardi I obrada evergreen melodija I starogradskih pesama.
 
Početkom 2006. godine, gitarista Branko Maćić-Mačak osniva prvi Gypsy Jazz bend na našim prostorima, a i šire, koji se zvao Happy Guitar Trio. U početnoj postavi benda su sa njim svirali još i gitarista Bora Višnjicki i kontrabasista Milan Pavković. Ovaj sastav iste godine snima album za Multimedia records pod nazivom “Perdido”, a kao gost na nekoliko kompozicija priključuje im se klavirista Ivan Aleksijević. Pored autorskih numera, na albumu su se našli Swing i Gypsy Jazz standardi, kao i nekoliko obrada poznatih domaćih i stranih evergreen kompozicija. Početkom 2009. godine sastav menja ime u Hot Club of Belgrade i još se intezivnije profiliše ka svojim muzičkim uzorima, rodonačelnicima u svetu poznatog i priznatog muzičkog pravaca pod nazivom “Gypsy Jazz” ili “Manush Swing”, gitaristi Djangu Reinhartu i violinisti Stefanu Grapeliju. U novom sastavu su izvršene i personalne promene, tako da ritam gitaru svira Srdjan Marković, kontrabas Goran Rakočević, a pridružuje se novi član koji je dodao potreban “šmek” te muzike Filip Krumes na violini. Već sledeće 2010. godine izlazi album pod nazivom “Balkan swinging melody” koji je ostavio jako dobar utisak kako na domaće tako i na slušaoce širom sveta. Bend na ovom albumu donosi još autentičniji repertoar koji čine isključivo obrade tradicionalnih pesama sa prostora Srbije, Vojvodine, Bosne i Makedonije, aranžirane i odsvirane u Hot Gypsy Jazz stilu. U stalnoj misiji popularizacije ovog jedinstvenog muzičkog stila, Hot Club of Belgrade je neumorno aktivan priređujući svoje nastupe od lokalnih klubova do kancerata na prestižnim internacionalnim festivalima kao što je Jazzycolors festival u Parizu.

https://www.youtube.com/watch?v=94pSVYdaRQw
https://www.youtube.com/watch?v=YmLJqYOFEJo
 
NE PROPUSTITE